Klik her for at se denne uges tilbud

Gør Guleroden til din startsideFøj Guleroden til dine favoritlinks

EmnerEFTER TYPE

Balloner

Barsel

Bestsellere!

Blomster

Chokolade

Diplomer

Diverse gimmick

Drager - vindhjul

Forklæder

Fødselsdag

Gavekurv

Hatte

Ib Laursen

Indflytter gave

Indpakning

Keramik Hjerter

Kærlighed

Legetøj

Lightere

Magneter

Magnetkæder

Motiv-krus

Nyheder

Nytår

Nøgleringe

Oppustelige

Plysdyr, bamser

Pusle-opgaver

Rooligan

Rosendahl

Skriveredskaber

Slik og chips

Spil

Spilledåser

Stearinlys

Storm design

Træbogstaver

Tørklæder

Udeaktivitet

Vin og spiritus

Wellness

Øl-artikler


Hvem drømmer ikke om at eje sit eget hjemmebryggeri? Du kan fremstille lige den øl, vin eller anden alkohol som du ønsker. Du kan kombinere lige de ingredienser du vil, og så vil det da helt sikkert imponere vennerne, når du lige smider en håndfuld hjemmebryggede øl på bordet. Men kan man godt bare blive hjemmebrygger, sådan uden videre? Og hvilket udstyr kræver det? Kan det betale sig? Her kan du få svar på dine spørgsmål og læse lidt om hvordan du starter din hjemmebrygnings karriere.

 

Det er nemmere end du tror!

Mange tror måske, at hjemmebryg (eller håndbryg, som det også kaldes) er en krævende og dyr hobby. Og selvfølgelig kræver det at man investere både tid og penge, men det er mindre krævende end man tror. Du skal selvfølgelig ud og købe udstyr og ingredienser, men det er ikke værre end at være lystfisker og skulle købe fiskegrej, eller at være madglad og investere i alverdens køkkenmaskiner og krydderier. Hvis du kun drikker den billige DP nede fra Fakta, eller altid køber den samme pilsner i Netto, så kan hjemmebryg ikke betale sig. Hvis du derimod gerne vil kaste dig ud i Stout, Porter eller en anden øl ”lidt-ud-over-det-sædvanlige”, så ville du snildt kunne lave en udmærket kopi derhjemme, endda til en billig pris. 

En god hobby
Engang var hjemmebryg en meget sjælden hobby, og hjemmebrygget øl var ikke ligefrem en kulinarisk oplevelse. Men i dag er det nemmere at skaffe både udstyr og ingredienser, samt finde et utal af forum og hjemmesider på nettet, hvor du kan møde andre bryg entusiastiske og få gode råd. Og hvis du alligevel er stor fan af alkoholiske drikke, hvorfor så ikke gør det til en hoppe – på en ansvarlig måde, selvfølgelig. Hjemmebrygning er sjovt og noget du kan dele med andre – både selve oplevelsen og det efterfølgende resultat. Det er da fedt at invitere gutterne over til aftens kamp og hjemmebrygget Weissbier. Når du er blevet rigtig god, kan du jo også overveje at deltage i DM i håndbrygning der afholdes hvert år. Måske er det lige præcis din Stout, med et touch af lakrids, der løber af med sejren! 

Udstyret

Det er essentielt at vælge det rette udstyr, når du skal starte dit eget hjemmebryggeri. 

Du skal bruge:
- Gærtank, gerne med hank, gærlås og tappehane
- Brygske
- Flaskebørste
- Flaskepåfylder til tappehane
- Slange 

Derudover er der en masser af ekstra udstyr, som du kan tilegne dig hen af vejen, og noget af udstyret skal naturligvis udskiftes med tiden. For eksempel skal du regne med at slangen skal udskiftes en gang i mellem, så det ville ikke skade at have nogle stykker på lager. Her vil det helt sikkert være en fordel at vælge en silikone slange. Silikone er et blødt og medgørligt materiale, hvorimod plastik kan være mere besværligt at arbejde med. Derfor skal du have en silikone slange der passer til formålet. Du kan få slangerne i alle størrelser og til alle formål, derfor er det vigtig at du finder en silikone slange der er godkendt til brug i forbindelse med fødevarer og som er modstandsdygtig overfor bakterier. Find den perfekte silikone slange her, så du kan komme i gang med dit eget hjemmebryggeri. 

Mange steder kan du købe et begyndersæt, og hvis du er helt grøn på området, vil sådan et være en god ide. Disse sæt findes i alle afskygninger og prisklasser, så det er bare om at vælge det der passer til dine bryg lyster. Når du har styr på udstyret, er det bare om at komme i gang – held og lykke med dit bryg-eventyr!

Populære produkter


Nyhedsbrevet

Tilmeld dig Gulerodens nyhedsbrev, og hold dig informeret om nye produkter og tiltag.

Læs mere...