Klik her for at se denne uges tilbud

Gør Guleroden til din startsideFøj Guleroden til dine favoritlinks

EmnerEFTER TYPE

Balloner

Barsel

Bestsellere!

Blomster

Chokolade

Diplomer

Diverse gimmick

Drager - vindhjul

Forklæder

Fødselsdag

Gavekurv

Hatte

Ib Laursen

Indflytter gave

Indpakning

Keramik Hjerter

Kærlighed

Legetøj

Lightere

Magneter

Magnetkæder

Motiv-krus

Nyheder

Nytår

Nøgleringe

Oppustelige

Plysdyr, bamser

Pusle-opgaver

Rooligan

Rosendahl

Skriveredskaber

Slik og chips

Spil

Spilledåser

Stearinlys

Storm design

Træbogstaver

Tørklæder

Udeaktivitet

Vin og spiritus

Wellness

Øl-artikler


Guide: Bliv en stjernestuderende

Er du lige startet på et nyt studie og vil gerne gøre dit allerbedste fra begyndelsen, eller er du faldet lidt af hen ad vejen og vil gerne rette op på nogle dårlige rutiner? Her får du en guide og nogle råd til, hvordan du kan komme ind i nogle gode vaner, der giver dig de bedste forudsætninger for at blive en dygtig og stabil studerende.

Der er ingen skam i at være fortvivlet i starten af studiet eller undervejs. Der er en krævende opgave, og man kan hurtigt miste fodfæstet eller modet, når alle forventningerne rammer en. Men man kan altid forsøge at gøre en indsats for, at man igen får det godt i situationen igen.

Forsøg at møde op til undervisningen

De fleste der er studerende eller har været det før, de ved, at man hurtigt kan komme til at skippe nogle undervisningstimer. Måske kom man lidt for sent i seng, måske regner det udenfor, eller også har man bare ikke lige lysten til at komme afsted.

Men hvis man kommer afsted regelmæssigt, så får man nogle rammer, og det giver ofte en god følelse i kroppen at komme ud og at være i gang med noget.

Det er selvfølgelig også et plus for din læringsproces, hvis du møder op og hører underviserens forklaring på forskellige teorier.

Husk altid en god nattesøvn

Dette råd kommer lidt i forlængelse med det første. Det er utrolig vigtigt, at du får en god nats søvn, så du er oplagt dagen efter – ellers kommer du måske ikke afsted til undervisningen. Desuden er søvn utrolig vigtig for din sundhed, dit humør og din læring. I det hele taget vil du fungere meget bedre, hvis du får sovet nok om natten.

Hos kulturnet.dk har de også lavet en detaljeret guide til dig, der gerne vil sove godt om natten. Så hvis du har problemer med søvnen, så kan du med garanti finde noget brugbart dér.

En god teknik er at sætte en tid for, hvornår du skal gå i seng. Når klokken så for eksempel slår 22.00, så skal du lægge alt fra dig og gå i seng. Det gælder uanset, om du sidder med lektier eller din yndlingsserie.

Hav det godt socialt på studiet

Det er vigtigt, at man har nogle at snakke med, når man er på studiet. Det gør det både sjovere at være der, og det vil også hjælpe på din lyst til at møde op.

Hvis du har svært ved at skabe relationer, så kan det hjælpe, hvis du begynder at kaste dig ud i nogle arrangementer, som måske først virker lidt grænseoverskridende for dig. Tag del i de events, der bliver arrangerede, og så vil du lige pludselig finde en, som kan blive en rigtig god ven med tiden.

Det kan også give en følelse af tryghed, hvis du snakker godt med en fra studiet, som du kan sparre med, hvis du går lidt surt i det hele. De vil bestemt kunne forstå dig.

Populære produkter


Nyhedsbrevet

Tilmeld dig Gulerodens nyhedsbrev, og hold dig informeret om nye produkter og tiltag.

Læs mere...