Klik her for at se denne uges tilbud





Gør Guleroden til din startsideFøj Guleroden til dine favoritlinks





Emner



EFTER TYPE

Balloner

Barsel

Bestsellere!

Blomster

Chokolade

Diplomer

Diverse gimmick

Drager - vindhjul

Forklæder

Fødselsdag

Gavekurv

Hatte

Ib Laursen

Indflytter gave

Indpakning

Keramik Hjerter

Kærlighed

Legetøj

Lightere

Magneter

Magnetkæder

Motiv-krus

Nyheder

Nytår

Nøgleringe

Oppustelige

Plysdyr, bamser

Pusle-opgaver

Rooligan

Rosendahl

Skriveredskaber

Slik og chips

Spil

Spilledåser

Stearinlys

Storm design

Træbogstaver

Tørklæder

Udeaktivitet

Vin og spiritus

Wellness

Øl-artikler


Vi lever i en digital tid, hvor langt størstedelen af vores gøremål bliver gjort i samarbejde med teknologiske værktøjer, både i hjemmet og i virksomheden – enheder som vi anvender er mobiltelefoner, arbejdscomputere og fysiske håndterminaler i butikken som indeholder et væld af data over kunders transaktioner. Alle disse enheder er yderst udsatte overfor misbrug af cyberkriminelle, hvis man ikke tager sine forholdsregler.

Computeren har efterhånden en helt særlig betydning, da det er her alle vores vigtige informationer ligger. Jo mere betydning computeren har, jo mere grund er der til at passe godt på den. Du ved aldrig, hvornår uheldet er ude. Der findes utallige farer både online og offline, som kan skade din computer. Ét uheldigt klik, og en virus kan sprede sig i din computer, eller en hacker kan få adgang til flere af dine private filer. Du kan være så uheldig at tabe din computer på jorden, glemme den i toget eller overhælde den med cola. Derfor får du nedenfor nogle gode råd til at sikre din computer bedst muligt.



Backup
Hvis du tror, din computer er et sikkert opbevaringssted, så er det vigtigt, at du læser med her. Slettes dine filer af virus, eller din harddisk ødelægges, så vil du ærgre dig, hvis du ikke tager backup. Husker du at køre backup, så kan dine data altid genskabes, hvis uheldet skulle være ude. På den måde redder du de filer og de data, som for dig har mest betydning, uanset om det er dokumenter i forbindelse med arbejde eller uddannelse, musik, film, videoer eller familie- og eller feriebilleder. En af de mest anvendte og mest simple løsninger på backup er cloud-løsninger, som eksempelvis Dropbox, OneDrive og Google Drev. Fælles for disse løsninger er, at det er nemt at gemme ønskede mapper i cloud-tjenesterne. Man får herigennem let adgang til backup-puljen. Fordelen ved cloud-løsninger er, at de er hurtige at sætte op, samt nemme at styre efterfølgende.

Et godt og effektivt styresystem
Ift. backup giver Windows 10 også mulighed for sikkerhedskopiering og gendannelse. Under kontrolpanelet kan man eksempelvis vælge at sikkerhedskopiere dataene automatisk, eller oprette en systemafbildning, hvorved du sikrer, at hele dit system kopieres. Dette er en mere grundig løsning inden for backup. Microsoft Windows er generelt kendt som et godt og effektivt styresystem, og du kan gennem anmeldelse af Windows 10 finde den udgave, som passer bedst til dig og dit behov.


Programmer der opdaterer og renser
Det er stærkt undervurderet, hvilken betydning det har for din computer, at adskillige midlertidige og ubrugelige filer downloades ned på din computer i takt med, at du bruger den. Din computers effektivitet daler i takt med at antallet af disse typer af filer stiger. Til at kæmpe mod dette problem, kan du downloade Freeware programmet CCleaner. CCleaner rydder ud i disse ting for dig, så du kan vinke farvel til midlertidige filer, der bare tager pladsen på harddisken.

Glary Utilities kører lidt med samme koncept, men har flere indbyggede værktøjer, alle sammen samlet i ét, så det er let for dig at passe på din computer. Glary Utilities rydder op, kører defragmentering og diskreparation, fjerner private spor m.m.

Ligeså er det vigtigt, at du holder dine programmer opdateres, så hackere og andre ikke kan komme ind på din computer grundet huller i gamle versioner. Ninite sikrer, at du ikke konstant skal undersøge, om der er nye udgaver af de programmer, du benytter. Ninite kan opdatere dine programmer automatisk i baggrunden.

Efter denne korte gennemgang, skulle du være godt klædt på til at øge sikkerheden hos din computer. Husk: det er altid bedre at være på den sikre side.





Populære produkter










Nyhedsbrevet

Tilmeld dig Gulerodens nyhedsbrev, og hold dig informeret om nye produkter og tiltag.

Læs mere...