Klik her for at se denne uges tilbud

Gør Guleroden til din startsideFøj Guleroden til dine favoritlinks

EmnerEFTER TYPE

Balloner

Barsel

Bestsellere!

Blomster

Chokolade

Diplomer

Diverse gimmick

Drager - vindhjul

Forklæder

Fødselsdag

Gavekurv

Hatte

Ib Laursen

Indflytter gave

Indpakning

Keramik Hjerter

Kærlighed

Legetøj

Lightere

Magneter

Magnetkæder

Motiv-krus

Nyheder

Nytår

Nøgleringe

Oppustelige

Plysdyr, bamser

Pusle-opgaver

Rooligan

Rosendahl

Skriveredskaber

Slik og chips

Spil

Spilledåser

Stearinlys

Storm design

Træbogstaver

Tørklæder

Udeaktivitet

Vin og spiritus

Wellness

Øl-artikler


Guide: blik klar til at flytte hjemmefra
Der er rigtig meget, man skal tænke over, når man skal til at flytte hjemmefra: økonomi, forsikringer, hvor man skal bo, regninger, og om man overhovedet er klar til at flytte hjemmefra. Få styr på flytningen og livet som udeboende med denne guide til dig, der lige er eller skal til at flytte hjemmefra.

Alt det praktiske ved en flytning

Desværre er der en masse praktiske ting, man skal tage stilling til, når man flytter hjemmefra. Først skal du huske at indberette din flytning til folkeregisteret, senest fem dage efter din flytning. I forbindelse med indberetningen skal du også vælge en ny læge, som ligger tæt på din nye bopæl. Overvej også at finde en ny tandlæge, hvis du skal flytte langt væk fra din nuværende. Husk også at fortælle for eksempel din arbejdsgiver eller et magasinabonnement, at du skifter adresse, så de kan opdatere deres oplysninger om dig. Overvej også om dit nuværende mobilabonnement har dækning tæt på din nye adresse, eller om du skal skifte til et nyt selskab. Ved 3 mobilabonnementer kan du finde et mobilabonnement med dækning i hele Danmark, der passer til dig og dine behov. Dertil skal du også huske at søge både boligstøtte og SU inden din flytning. SU kan søges, når du får besked om optagelse på en uddannelse, og boligstøtte kan du søge, hvis du skal bo i en lejebolig. Det kan også være en god ide at udregne dine indtægter og udgifter sammen med for eksempel dine forældre, så du kan få både skat og dine nye forsikringer til at gå op i en højere enhed i dit budget. Forhåbentlig kan du også få plads i budgettet til lidt af det sjove, så du ikke kun skal tænke på alt det praktiske ved at flytte hjemmefra.

Alt det sjove ved en flytning

Heldigvis er der også en masse sjov i at flytte hjemmefra. Du har nu muligheden for at bestemme meget mere over dig selv og din hverdag. Dit skema bliver altså en del mere fleksibelt, når du ikke hele tiden skal stå til ansvar for din tid, og hvor du er henne til dine forældre, eller dem du boede hos før flytningen. Du har nu for eksempel muligheden for at være sammen med dine venner lige, når du har lyst. Du kan selv bestemme dine sengetider, hvad du skal have til aftensmad eller om du har tid til endnu en aftenvagt på arbejdet. Nu har du også muligheden for at indrette hele din lejlighed lige efter din smag. Det er jo netop dig, der skal bo der. At flytte hjemmefra kan både være en meget skræmmende og spændende del i dit liv. Husk dog at mor og far ofte kun er et opkald væk. Så hvis du kommer i tvivl om, hvordan man lige vasker din sarte hvide sweater eller mangler en 50’er i slutningen af måneden (selvom du selvfølgelig har lagt et budget), skal mor og far nok komme dig til undsætning. Held og lykke med flytningen.
Populære produkter


Nyhedsbrevet

Tilmeld dig Gulerodens nyhedsbrev, og hold dig informeret om nye produkter og tiltag.

Læs mere...